maandag 12 oktober 2015

Hoe het allemaal begon

Wat weinig mensen weten is dat Jungle Book origineel geen werkelijk boek is maar een verzameling verhalen en gedichten die werden gepubliceerd in een tijdschrift. De bekendste zijn de 3 verhalen over het mensenkind dat we allemaal kennen: mowgli. Mowgli is een kleine jongen uit India die gevonden word door een roedel wolven en ook door hen word opgevoed.

Dit zijn alle verhalen en gedichten die werden gepubliceerd:

Mowgli’s Broeders
het eerste verhaal over Mowgli. In dit verhaal is te lezen hoe hij als baby wordt gevonden door een roedel wolven, en door hen wordt opgevoed.
Hunting-Song of the Seeonee Pack
Kaa’s Jacht
Mowgli wordt ontvoerd door apen, die hem tot hun koning willen maken. Bagheera, Baloe, Chil en Kaa zetten een redding op touw.
Road Song of the Bandar-Log
Tijger! Tijger!
Mowgli keert terug naar de beschaving. Hij wordt geadopteerd door een vrouw genaamd Messua en haar echtgenoot, die denken dat hij hun lang verloren zoon Nathoo is.
Mowgli’s lied
The White Seal
Kotick, een zeldzame witte noordelijke zeebeer, zoekt een nieuw thuis voor zijn familie.
Lukannon
Rikki-Tikki-Tavi
Rikki-Tikki, een jonge mangoest, wordt door een Britse familie die pas naar India is verhuisd als huisdier genomen. Hij moet hen uiteindelijk verdedigen tegen een groep cobra’s.
Darzee’s Chant
Toomai of the Elephants
Toonami, een tienjarige jongen die vaak helpt met het verzorgen van olifanten, krijgt te horen dat hij nooit een volleerd olifantentemmer zal worden voor hij een olifant heeft zien dansen.
Shiv and the Grasshopper
Her Majesty's Servants
de nacht voor een militaire parade, luistert een groep soldaten naar het gesprek van de dieren in hun kamp.
Parade-Song of the Camp Animals
een parodie op verschillende bekende gedichten.

Later schreef Rudyard Kipling een tweede verhalenbundel over Jungle Book "the second jungle book".  Deze boek bevat 5 verhalen rond Mowgli en 3 verhalen met losstaande personage's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten